VoetreflexPlus

Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbeterd de bloed- en energiedoorstroming. De therapie heeft een sterk ontspannend effect. Dankzij een goede energiedoorstroming en doorbloeding in weefsels en organen worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Wat een opbouwende effect heeft op het lichaam en de vitaliteit. Voetreflexologie kan daardoor bij verschillende klachten verlichting brengen of laten verdwijnen.

VoetreflexPlus

De plus staat voor het Chinese aspect, de meridianen, de acupunctuurpunten en de Chinese technieken die tijdens de massage worden gebruikt. De resultaten zijn effectiever door de unieke combinatie van Westers en Chinese technieken.

reflexologie, voeten
voetreflexplus, voetreflexologie, voet reflexologie

De oorsprong van voetreflexologie

Voetreflexologie is een oude massagetechniek duizenden jaren geleden ontstaan in China en India. Ook de oude Egyptenaren en Indianen kenden deze vorm van voetmassage. De Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald ontwikkelde in de vorige eeuw de zonetherapie. Wat later in samenwerking met fysiotherapeute Eunice Ingham werd uitgewerkt. Door de autonomie van het lichaam op de voeten te projecteren is de voetreflexologie zoals we die nu kennen ontstaan.

Reflexologie heeft een ontspannende, verwarmende en pijnverzachtende werking

Neurologische en Energetische therapie

Neurologische massagevorm
Er wordt met stevige druk op de zones gemasseerd, de zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam.

Energetische massagevorm
Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en een eigen trillingsfrequentie. Het lichaam bestaat niet alleen uit weefsels en organen maar ook uit een aanwijsbaar energetisch component. Er zijn ook massages op de voet die zich richten op het energetische deel van de mens. Zoals de aura-, chakra-, metamorfose- en de meridiaanmassage. Bij deze massages wordt geen of nauwelijks druk uitgeoefend. 

voetreflex, reflexologie

Praktische informatie

Draag makkelijke kleding, een broek waarvan de pijpen tot boven de knie opgerold kunnen worden. Neem een grote badhanddoek mee om uw voeten in te kunnen pakken.

U neemt plaats op  de massagetafel en wordt toegedekt met een dekentje. Wanneer u comfortabel ligt starten we de massage met warme olie*. De massage vind plaats op de voeten en het onderbeen tot net boven de knie. 

De massage duurt 45 minuten. Hierna krijgt u een moment om tot rust te komen en het even te laten bezinken. Na ±10 minuten drinken we een glas lauw water. Dit helpt om de losgemaakte afvalstoffen in het lichaam af te voeren.

Na de behandeling is het advies om voldoende lauw/warm water te blijven drinken.

* Wanneer u allergisch bent voor noten kunt u dit van te voeren aangeven. Er wordt dan rekening gehouden met de olie die wordt gebruikt.

Tijdens de behandeling

Er kunnen tijdens de behandeling verschillenden reacties optreden. U kunt zich moe, loom of slaperig voelen. U kunt tintelingen in nek, handen en vingers voelen. Ook een droge mond, koude of juist warme voeten kunnen reacties zijn.

Na de behandeling

De dag/dagen na de behandeling kunnen er ook reacties zijn, bijvoorbeeld een veranderd uitscheidingspatroon van urine, ontlasting en transpiratie. U kunt ook extra emotioneel zijn, vermoeid maar ook ontspannen. Oude kwalen kunnen tijdelijk terug komen om daarna weer te verdwijnen. 
Al deze reacties zijn een goed teken, het betekend dat uw lichaam reageert op de behandeling en bezig is te herstellen. Het lichaam komt in balans.

Advies

Om afvalstoffen die vrijkomen door de behandeling goed kwijt te kunnen raken is het aan te raden voldoende lauw/warm water te drinken (1½ tot 2 liter per dag).

Schrijf uw ervaringen / reacties op. Ik wil graag weten hoe uw lichaam heeft gereageerd op de voetreflexbehandeling. De ervaring leert dat als u het niet op schrijft u het snel vergeet.

Het is van te voren moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Bij acute klachten zijn er vaak minder behandelingen nodig dan bij chronische klachten. 
Na 4 behandelingen evalueren we of de klacht verminderd en beslist u of u verdere behandelingen wenst.

Klachtgericht Differentiaalonderzoek 1ste behandeling
Kosten: €60,00 duur: ± 90 minuten

Klachtgericht VoetreflexPlus behandeling
Kosten: €45,00 duur: ± 60 minuten

Een ontspannende VoetreflexPlus behandeling
Kosten: €35,00 duur: ± 45 minuten 

Mijn behandelingen worden helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Yuan Qi Gezichtsreflex en VoetreflexPlus maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Policy.