Gezichtsreflex

Werken met reflexologie volgens het sorensensysteem™ is een gezichtsreflextherapie die reflexoloog Lone Sorensen ontwikkeld heeft. Gezichtsreflexologie is ontstaan vanuit Indiaanse en Oosterse kennis. Lone Sorensen heeft bij de Indiaanse Nomadenstam De Mapuches de massagetechnieken geleerd en werkte hierbij samen met Dr. Quoc Chau. Dit is een Vietnamese Arts die onderzoek doet in zenuwpunten. 

Door zones en punten in het gezicht te stimuleren en te masseren kunnen klachten verminderen. Dit is vergelijkbaar met de VoetreflexPlus therapie waar ook verbinding wordt gemaakt tussen de organen en weefsels, het zenuwstelsel en het energiestelsel, de meridianen. Bij voetreflexologie gaan de toegediende prikkels via de hersenstam naar de hersenen. Bij gezichtsreflexologie gaan de toegediende prikkels ook via de hersenstam naar de hersenen, maar ook rechtstreeks naar de hersenen. Het gezicht kan worden gezien als het toetsenbord van het lichaam.

De behandelingen kunnen worden ingezet voor klachten, ontspanning of voor verjonging van het gezicht.

gezichtsreflex therapie, lone sorensen

Klachtgerichte gezichtsbehandeling

Gezichtsreflex therapie verbetert de vitaliteit van het lichaam maar ook specifieke klachten. U kunt hierbij denken aan: Hormonale verstoringen, aangezichtspijn, emotionele verstoringen, stress gerelateerde klachten, slaapproblemen en pijnklachten. De grootste blokkade die u kunt voelen in het weefsel is hierbij het uitgangspunt. De kracht van deze methode ligt in het aanpakken van de oudste oorzaak van symptomen. Reacties verlopen vlotter en milder. De verschillende locaties op het lichaam als handen, voeten en gezicht kunnen onderling en met alle andere behandelingen gecombineerd worden. Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is bijvoorbeeld afhankelijk van de ernst en aanwezigheidsduur van de klachten. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van Rozenbottelolie.

De klachtgerichte basisbehandeling bestaat uit 7 fases.

 1.  De behandeling start met het stimuleren van de Neuro Vasculaire Punten (acupunctuurpunten) om de doorbloeding op gang te krijgen.
 2. Door een andere massagebeweging toe te passen kan ik vaststellen in welke zone de grootste blokkade zit.
 3. De blokkade/verstoring behandel ik met diepere massagebewegingen.
 4. Hierna volgt een massage van de zones die gekoppeld zijn met gewrichten en bewegingssysteem, gevolgd door de
  12 hersenzenuwen.
 5. In deze fase behandelen we met een diepe massage de zones van het fysieke lichaam.
 6. Met een draaiende en pulserende techniek worden de Neuro Vasculaire Punten opnieuw gestimuleerd waardoor een lymfatische drainage wordt bereikt.
  *Tussen fase: Individuele aanvullende behandeling*
 7. In de laatste fase brengen we door een lichte massage over het gezicht de 2 hersenhelften in balans. Zodat dit beter samenwerkt

* Individuele aanvullende behandeling wordt toegespitst op u als individu. Dit zijn de zones waarin een verstoring of blokkade is gevonden (zie fase 3). Door hier weer energie opgang te brengen en dit te balanceren ontstaat een nieuw evenwicht. Ook kunnen aanvullend zenuwpunten en schedelpunten worden gestimuleerd.

De massagevormen

Neurologische massagevorm
Er wordt met stevige druk op de zones gemasseerd de zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam.

Energetische massagevorm
Alle cellen in het lichaam hebben een elektromagnetisch veld en een eigen trillingsfrequentie. Het lichaam bestaat niet uit weefsels en organen maar ook uit een aanwijsbaar energetisch component. Er zijn ook massages op de voet die zich richten op het energetische deel van de mens. Zoals de aura-, chakra-, metamorfose- en de meridiaanmassage. Bij deze massages wordt geen of nauwelijks druk uitgeoefend.

gezichtsreflex, gezicht massage, lone sorensen

Zonder dat u klachten heeft kunt u ook en gezichtsreflex behandeling ondergaan. U ervaart dan een diepe ontspanning wat een positieve bijdrage levert voor lichaam en geest.

japanse cosmolifting, ontspannen massage

Japanse Cosmo lifting

De behandeling verjongt het gezicht en frist de huid op. Het vermindert rimpels en diepe groeven en verwijdert gifstoffen. Deze therapie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die er beter uit willen zien. De behandeling bestaat uit een intensieve gezichtsmassage met rozenbottelolie en een tweetal maskers. Één masker met witte klei en één rozenbottel lifting masker. De gezichtsmassage is een combinatie van acupunctuurpunten, lymfedrainage en reflexzonemassage op het gezicht. De massage versoepelt de spieren en stimuleert de diepere lagen van de huid. Voor een verjonging en verfrissing van het gezicht.

Praktische informatie

Draag makkelijke kleding die niet knelt. Waar u zich gemakkelijk in voelt. Draag geen make-up.

U neemt plaats op de massagebank en krijgt een warm fleece dekentje over u heen. Naar wens krijgt u een knierol en een muziekje zodat u ontspannen kunt liggen.

Hierna volgt de reflexbehandeling.

Tijdens de behandeling

Er kunnen tijdens de behandeling verschillenden reacties optreden. U kunt u moe, loom of slaperig voelen, tintelingen in nek, handen en vingers ervaren en een droge mond krijgen.

Na de behandeling

De dag/dagen na de behandeling kunnen er ook reacties zijn:

 • Vermoeidheid
 • Prikkelend gevoel
 • Tijdelijk gevoel van onbehagen
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Meer behoefte om te plassen
 • Sterk ruikende urine
 • Pijn
 • Trillingen
 • Zweten

Dit zijn tekenen dat het organisme reageert en de behandelingen begint te werken. 

Advies

Na de behandeling is het goed een minuut of 10 te rusten. Om afvalstoffen die vrijkomen door de behandeling goed kwijt te kunnen raken is het aan te raden voldoende lauw/warm water te drinken (1½ tot 2 liter per dag).

Schrijf uw ervaringen / reacties op. Ik wil graag weten hoe uw lichaam heeft gereageerd op de gezichtsreflexbehandeling. De ervaring leert dat als u het niet op schrijft u het snel vergeet.

Het is van te voren moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen u nodig heeft.
Bij acute klachten zijn er vaak minder behandelingen nodig dan bij chronische klachten. 
Na 4 behandelingen evalueren we of de klacht verminderd en beslist u of u verdere behandelingen wenst.

Klachtgericht Differentiaalonderzoek 1ste behandeling
Kosten: €60,00 duur: ± 90 minuten

Gezichtsreflex behandeling
Kosten: €45,00 duur: ± 60 minuten

Japanse Cosmo lifting
Kosten: €55,00 duur: ± 60 minuten

Mijn behandelingen worden helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars .

Yuan Qi Gezichtsreflex en VoetreflexPlus maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Policy.